Bron: de Stentor, 06-07-2016

CHICAGO/DEVENTER – Op de IFT Food Expo in Chicago staat voor het Deventer bedrijf Nochey veel op het spel. Het hoopt een producent te vinden die zijn insectenproducten op de Amerikaanse markt brengt.

De Nochey burger.

Met het uitdelen van brownies en pasta bolognese met meelwormen, wil Frank Kamsteeg bezoekers van de IFT Food Expo in Chicago laten ervaren dat voedsel waarin insecten zijn verwerkt lekker is. De Nochey-eigenaar zal daarnaast in lezingen inzoemen op de positieve gezondheidseffecten van het eten van insecten.

Amerikaanse Droom
Kamsteeg heeft er vertrouwen in dat zijn Amerikaanse droom werkelijkheid kan worden. Hij ziet zijn deelname aan de IFT Food Expo, ’s werelds grootste voedselbeurs voor innovatieve producten, ingrediënten en technologie, als uitgelezen kans om in de VS voet aan de grond te krijgen.

Food Valley
Kamsteeg reist alleen af naar dit meerdaagse evenement (16-19 juli) op uitnodiging van Food Valley NL en het ministerie van Buitenlandse Zaken. ,,Ze zijn bij Food Valley NL enthousiast over onze producten en hebben ons voorgedragen bij het ministerie. We krijgen een plek in het Holland Food Valley pavilion. Hier gaat topkok Erik te Velthuis, van het restaurant op topsportcentrum Papendal, producten van de Nederlandse deelnemers bereiden. Ik heb gehoord dat dit evenement meer dan 20.000 voedselexperts uit de hele wereld trekt.”

Markt
De hoop van Kamsteeg is er op gevestigd dat hij een Amerikaanse voedselproducent zó enthousiast weet te krijgen, dat die bereid is zijn insectenproducten onder de licentie van Nochey op de Amerikaanse markt te brengen. Tot op heden is Nochey alleen op de Nederlandse en Belgische markt actief. Volgens de eigenaar zijn het vooral horecazaken die Nochey-producten voeren. ,,De combinatie van kroketten en bitterballen met meelwormen en een biertje drinken blijkt aan te slaan.”