Bron: Women’s Health

Bommetje vol eiwitten en het smaakt naar… nootjes (maar heeft wel pootjes)!

In 2050 zal de totale populatie oplopen van 7 miljard tot 10 miljard en als de andere 3000 000 000 een klein beetje op ons lijken (non-stop aan eten denken) dan kunnen onze voedselvoorzieningen in de problemen komen. De 1400 verschillende soorten insecten die voor de mens eetbaar zijn, zouden wel eens dé oplossing kunnen zijn voor het wereldvoedselvraagstuk. In Aziatische landen en Australië staan verschillende insecten al een tijdje op het menu. Niet alleen veilig om te eten, maar ook nog eens gezond! Sprinkhanen en krekels bevatten bijvoorbeeld veel eiwitten en weinig verzadigd vet. Voel je je dapper? Probeer eens deze drie lekkere insecten om te eten:

Meelwormen

Uh ja. Deze kun je het beste roosteren of bakken. Meelwormen hebben een nootachtige smaak en zijn lekker krokant. Oh en twee keer zo veel eiwitten als steak!

Zo bereid je ‘m
Verwarm de oven voor op 160 graden en smeer de meelworm in met sojasaus. Wikkel ze in folie en rooster ze ongeveer 10 minuten. Schud het zakje zodat ze draaien en leg vervolgens weer terug in de oven voor 3-5 minuten totdat ze droog en krokant zijn geworden. Tip: ze worden nog lekkerder met knoflookteentjes erbij geroosterd.

Krekels

Het zou zomaar je nieuwe guilty pleasure kunnen worden.

Zo bereid je ‘m
Precies hetzelfde als hierboven geschreven.

Chapulines (sprinkhanen)

Laag in verzadigd vet en vol met vitaminen en eiwitten; sprinkhanen zijn zeer populair in Mexico – vooral in de taco’s. Wie heeft kip-burrito’s nodig als je ze ook met sprinkhanen hebt?! Juist ja.

Zo bereid je ‘m
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de poten en vleugels. Smeer er sojasaus overheen en wikkel ze in folie. Leg ze op de bovenste plaat en bak ze 12 minuten. Haal ze er even kort uit, schud de folie en leg weer terug in de oven. Bak nog 3-5 minuten tot ze droog, goudbruin, geurig en knapperig zijn.