Voedsel is de bouwsteen van ons lichaam. We hebben passende voeding nodig gedurende elk stadium van ons leven, om zo gezond mogelijk te zijn. Ongeacht hetgeen we eten, wanneer we het eten of hoeveel we er van eten, al het voedsel wordt gescheiden in één van de volgende drie noemenswaardige onderdelen. Deze onderdelen zijn proteïnen (eiwitten), vetten en zetmeel. Het is een mythe dat calorieën van vetten of van suikers van elkaar verschillen. Wanneer het lichaam eiwit afscheidt is het terug in zijn wezenlijke vorm en wordt het ofwel onmiddelijk gebruikt (indien van vitaal belang), ofwel opgeslagen voor later gebruik, ofwel omgezet in en opgeslagen als vet.

De belangrijkste levensfasen
Elk levend wezen ondergaat verschillende levensfasen ongeacht het menselijk, dierlijk, insect of plantaardig is. De belangrijkste levensfasen voor mensen omvatten baby, kleuter, kind, adolescent, volwassene en oudere. Gedurende deze fasen zijn er verschillende behoeften voor calorieën, inclusief proteïnen, vetten en zetmeel. Voor dames is er tevens een grotere behoefte aan proteïnen gedurende de zwangerschap. Een kind, bijvoorbeeld, heeft behoefte aan deze supplementen voor een ideale mentale gezondheid en als brandstof voor de fysieke ontwikkeling. Een menselijk wezen ontwikkelt zich het snelst gedurende het eerste levensjaar.

Gedurende het grootste deel van de menselijke levensfasen veranderen de behoeften voor deze supplementen, ze groeien met de ontwikkeling alsook de groeiende bewegingsniveaus. Op een gegeven moment, tijdens wat vaak wordt getypeerd als middelbare leeftijd, heeft het spijsverteringsstelsel de tendens om af te zwakken. Dat maakt het belangrijk de inname van het aantal calorieën te limiteren of een gewichtstoename op de koop toe te nemen. (Het is aannemelijk dat zelfs bij een gelijkblijvend bewegingsniveau, een grote meerderheid van de mensen in deze leeftijdsgroep de opname van voedsel dient te limiteren tengevolge van het afgezwakte spijsverteringsstelsel.) Dit is een van de significante leeftijdsgroepen die kan profiteren van het gebruik van een vloeibaar eiwit supplement voor een optimale gezondheid bij een verminderde calorieopname. Als een oudere volwassene is het noodzakelijk de correcte voeding te krijgen met vetten, eiwitten en zetmeel in de perfecte hoeveelheden en verhoudingen. Nogmaals, de vereiste hoeveelheid calorieën zal lager zijn. Met een toenemende leeftijd blijft het spijsverteringsstelsel verder vertragen en het is daarom van belang dat we een aantal gevolgen daarvan inzien.

De rol van eiwit voor een goede gezondheid
We realiseren ons dat eiwit, één van de drie noodzakelijke supplementen, nodig is voor een optimale gezondheid, onafhankelijk van de levensfase. Ons lichaam gebruikt eiwitten om onze lichaamsmassa op te bouwen, te repareren en in stand te houden. Zonder spieren kunnen we in principe niet bewegen, maar dat is niet alles. Behalve de simpelweg niet te ontkennen spieren die we gebruiken om dingen op te tillen, te duwen of te forceren of om gewoonweg rond the struinen, zijn er verscheidene spieren die we moeten gebruiken en van levensbelang zijn. Ons hart is een spier, evenals onze maag en een vitaal deel van ons ademhalingssysteem. Tegelijkertijd zijn eiwitten niet zomaar een deel van onze lichaamsmassa, ze zijn tevens van fundamenteel belang voor verschillende redenen. Eiwit neemt een sleutelpositie in in elke cel in ons lichaam. Eiwitten worden omgezet in katalysatoren die op hun beurt biochemische processen vooruit duwen. Deze gemixte stoffen worden verdeeld over de verschillende lagen en door ons bloed.

Voor het moderne Westen zijn eetbare insecten het eten van de toekomst. Zeer eiwitrijk, de natuurlijke proteïnen zijn een welkome aanvulling op onze huidige voeding. Insectenvlees is nu al een gezond alternatief voor traditioneel vlees.

Voor meer informatie over eiwitrijk insectenvoedsel, ga naar Nochey.