Het is een typisch verhaal. We zijn buitengewoon bedreven in het samenstellen van diëten voor gewichtscontrole, het in stand houden van gezonde eetgewoontes en het bedenken van dagelijkse eetroutines met laag calorische voeding voor onze gezinnen thuis. Maar wat te doen, als u niet thuis bent en uit eten gaat, wees gerust. Hier volgt informatie over gezond eten wanneer u buitenshuis bent.

Keuze van het restaurant
Talrijke etablissementen voor gezond eten bieden gegevens over voedingswaarde aan op het internet en op hun menukaarten. Mocht u twijfelen over wat en waar te eten dan heeft u tegenwoordig de mogelijkheid uw opties direct naast elkaar te leggen en te vergelijken. Selecteer een eetgelegenheid die gezonde keuzes biedt, inclusief energierijke soepen en een variëteit aan gemengde groenten, als aanvulling op het hoofdmenu welke bereid is met behoud van alle voedingswaarden.

Verborgen calorieën in vet
U moet bedacht zijn op de gevaren van uit eten gaan. Talrijke gerechten worden bereid met margarine en andere verzadigde vetten. Daarnaast zijn er vaak verborgen calorieën in opgestapeld. Het is een goede gewoonte uit te zoeken op welke wijze een gerecht bereid is, om niet verrast te worden door onzichtbare calorieën in bijvoorbeeld salsas, wraps en zoetigheden. Maak een voedzame doch verantwoorde keuze, die vetten uitsluit en bijdraagt aan gezonde eetgewoontes, ook wanneer u uit eten gaat.
In het Westen komen steeds meerrestaurants die eetbare insecten op de kaart zetten. Eetbare insecten bevatten veel proteïnen, zijn vrijwel altijd biologisch en dus een gezond alternatief voor traditioneel vlees.
Voor meer informatie over gezond eten, ga naar Nochey.