De meelworm is een parasiet. In beginsel is het niet moeilijk om meelwormen te kweken. Maar het helpt om hem te begrijpen. Indien u een meelworm kwekerij wilt beginnen, kunt u ze in vochtig bedorven graan en graanresten vinden. Misschien heeft u toegang tot een graansilo of een graan verwerkende fabriek, of kunt u geïnfecteerde haver krijgen van een bakker of een fabrikant van bijvoorbeeld ontbijt granen. Iedereen die ooit meelwormen in zijn op meel of maïs gebaseerd avondmaal heeft ontdekt zal hen niet als vrienden omschrijven! Echter, in zo’n geval, kunt u van een vijand een vriend maken en de gegeven omstandigheid zover mogelijk tot uw voordeel strekken. De clou van succesvolle wormteelt van welke aard is om klein te beginnen en het op een of andere manier uit te breiden. U moet eerst uw mijlpalen vaststellen en ervaring opdoen, een business opportunity ontdekken voor uw meelwormen, en zo veel mogelijk over hen te weten komen.

Het is algemeen bekend dat mensen de meelwormen gebruiken als lokaas voor vissen of als voedsel voor vogels en reptielen of henzelf. Een fascinerend feit betreffende de meelwormteelt is dat zich een fijne neerslag in de broedbak kan opbouwen. Deze neerslag bevat meelworm eitjes. U kunt deze neeslag een keer per maand verwijderen met een zeef of iets dergelijks, het in een andere broedbak doen en als voeding ruwe stukjes witte aardappelen of graan toevoegen. De incubatie van de eitjes duurt ongeveer een maand. Volwassen meelwormen hebben een korte levensduur van slechts 3 maanden. De wijfjes kunnen gedurende dat korte leven maximaal 500 eitjes leggen. Meelwormen verkrijgen hun voeding uit natte biologische producten zoals fruit en over-rijpe bananen en groenten zoals aardappelen en wortels. Ze leggen hun eitjes ook op dit voedsel.

Waarschijnlijk heeft u begrepen dat u meelwormen rauw en levend kunt eten? Oke, insectenvlees is nog geen standaard avondmaal, maar eetbare insecten zijn gezond en worden in verschillende landen aangeprezen. Insecten bevatten veel proteïnen of eiwitten, mineralen, gezonde vetten en vitamines. Organisch of biologisch verwerkt zijn eetbare insecten erg gezond eten. Ingeval u wel de voordelen wilt zien, maar het idee maakt dat u uw eetlust verliest, dan kunt u ze wellicht eerst verwarmen of verwerken tot meel. Nochey BV verwerkt de insecten niet herkenbaar in haar producten, waardoor de drempel enorm is verlaagd. Vanwege de grote hoeveelheid proteïnen zijn eetbare insecten zeer geschikt voor een proteïne dieet of een paleo oer dieet. Voor meer informatie over het eten van meelwormen, kunt u terecht bij Nochey BV.