Persbericht

Het ontwikkelen van vleesproducten op basis van insecten bevindt zich momenteel in een sneltreinvaart, voornamelijk in Nederland en België. Dit is hard nodig, aangezien traditioneel vlees in de nabije toekomst zeldzamer en duurder wordt. Het wordt tijd dat de westerse wereld hiervoor de ogen opent en op zoek gaat naar alternatieven. Een nieuw ebook benadrukt de voordelen.

Negen redenen waarom het eten van insecten gezonder is dan wat je op dit moment eet. Zo luidt de titel van het ebook van Frank Kamsteeg dat sinds vandaag voor een luttel bedrag verkrijgbaar is via amazon.com.Het Engelstalige boek draagt als subtitel “waarom de Westerse wereld insecten moet gaan eten”.

Het boek is tot stand gekomen dankzij wereldwijd onderzoek en eigen onderzoek samen met de universiteit van Wageningen en Hogeschool Windesheim in Zwolle.

De schrijver betoogt in negen hoofdstukken overtuigend, waarom het heel logisch is om voor insectenvlees te kiezen. Duurzaamheid en gezondheid zijn de voornaamste redenen. Het kweken en verwerken van insecten is veel duurzamer dan de huidige vleesverwerking. Insectenvlees bevat geen hormonen en antibiotica. Ook kun je van insectenvlees geen ziektes krijgen. Gekke-sprinkhaanziekte of meelwormgriep bestaan niet. Insecten zijn koudbloedig en staan zóver van de mens af dat wij er niet ziek van kunnen worden. Insecten zijn koudbloedig en worden gedood door ze te koelen, dus in slaap en pijnloos. En niet de minste reden: in de toekomst wordt een tekort voorzien aan ons huidige traditionele vlees: een van dé alternatieve bronnen is insectenvlees.

9-reasons-why-eating-insects-is-hearthier-kamsteeg-2015

eBook – klik om op Amazon te bekijken

Het merendeel van de wereldbevolking eet insecten; westerlingen niet en dat is vreemd. We eten wel garnalen, kreeft, mosselen en oesters. Terwijl deze er ook niet echt smakelijk uitzien.
De jeugd maakt makkelijk kennis met insecten als ´exotisch’ eten en accepteert deze eenvoudig. Dat kan snel gaan: de Nederlandse menukaart is in de twintigste eeuw met vele ´vreemde´ gerechten en ingrediënten verrijkt. Inclusief de genoemde zeevruchten.
De Nederlandse consument staat meer open voor nieuwe onbekende gerechten dan andere Europeanen. Nu is het dus tijd voor de insecten.

De voornaamste doelgroep van insect food, en dus ook van dit boek, zijn studenten. Studenten treden op als testpanel voor insectenvoedsel; ze groeien op met duurzaamheid en het kopen van milieuvriendelijke producten. Ze spreken doorgaans goed Engels en dus is een Engelstalig boek een logische keuze. Met de opvallende prijs van $ 1 voor de download wil de schrijver een zo groot mogelijke doelgroep bereiken, inclusief de beoogde studenten.

Het ebook inspireert en is een echte eye-opener. Na het lezen van het boek lijkt het eten van insectenvlees een logische culinaire stap. Deze revolutie kon wel eens een snelle vlucht nemen.

[Einde persbericht]
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Frank Kamsteeg, frank@nochey.com of 06 – 21 11 11 41

Voor slechts $ 1 te koop bij amazon.com: http://www.amazon.com/dp/B014VE9AF6

Frank Kamsteeg
Hazelaar 11
7421 DB Deventer
Mob. 06 – 21 11 11 41