Het planten van organisch voedsel is een nieuwe trend en leuk om te doen. Zeker iets waar een aantal van ons graag eens wat mee willen experimenteren. Hoe het ook zij, alle begin is moeilijk totdat je begrijpt wat er van je verwacht wordt. In principe is de verbouw van organisch voedsel de beschermde aanpak tot het telen van groenten omdat het gebruik van eender welke soort vervaardigde chemicaliën is uitgesloten. Herinner de nieuwsberichten waarin een aantal personen behoorlijk ziek werd na het eten van groenten die behandeld waren met risicovolle bestrijdingsmiddelen. Met organisch voedsel is het al met al niet nodig je zorgen te maken over gevaarlijke bestrijdingsmiddelen omdat het eigen is aan organisch voedsel. Dit is een van de redenen waarom “organisch voedsel” een goede investering is en enorme verkoopprijzen genereert op de groenteveilingen. Het is wellicht een poging waard om organisch voedsel te telen en te profiteren van de hoge netto inkomsten of gewoon vanwege de reden dat je je eigen groenten wil telen. Ongeacht de reden zou je boeken over organisch voedsel moeten lezen om te weten hoe te werk te gaan.

De verbouw van organisch voedsel is wellicht niet voor iedereen weggelegd, maar je moet toegeven dat het zeker een hogere klasse van voedsel is, en als je concludeert dat de tijd nu rijp is om gezond voedsel te eten, nou, dan moet je het misschien gewoon proberen.

Ook het kweken van insecten kan organisch of biologisch plaats vinden. Het voer voor de insecten is hiervoor van groot belang. Als de herkomst voor 100% bekend is en vrij van chemicaliën, zullen de insecten vanaf hun geboorte niet in aanraking komen met chemicaliën, anti-biotica of pesticiden. Als daarna de insecten ook verwerkt worden tot eindproducten voor de consument zonder chemische toevoegingen, spreken we van organisch of biologisch insectenvlees.
Wij noemen dit de Nochey-way.

Voor meer informatie over organisch voedsel, ga alsjeblieft naar Nochey.