Deze hongerige zwerm veganisten vernielde heel veel vegetatie en liet niet veel achter wat nog geschikt was voor menselijke consumptie. De sprinkhaan werden hierdoor al snel uitgekozen voor menselijke consumptie en een aantal receptenboeken werden samengesteld die mensen leerden hoe deze schepsels vakkundig te bereiden voor het avondeten. Een sprinkhanen zwerm kan in omvang variëren van 1 tot wel 100 kilometer. Zij worden in het algemeen topografisch verspreid door de wind. Een enkele sprinkhaan kan dag na dag twee gram vegetatie verorberen. Dit betekent dat een miljoen sprinkhanen dagelijks bij elkaar opgeteld net zo veel voedsel verteren als 5.000 mensen. Het is niet ongewoon voor een sprinkhaan om elke dag zijn eigen gewicht aan voedsel te eten. Deze insecten zullen nagenoeg alles wat kan groeien en bloeien verbrijzelen en ze kunnen als een zwerm kaalslag plegen op alle vegetatie in een gebied. Bijna 70 procent van deze bijna onbegrensde familie van insecten is gespecialiseerd in een beperkt aantal plantensoorten. Desalniettemin worden sprinkhanen bij de alles-etende herbivoren ingedeeld die dorsten naar een uitzonderlijk breed scala aan planten.

Sprinkhanen zijn als voedsel nooit als een delicatesse beschouwd, maar ze worden in het algemeen wel gebruikt voor het voeden van de straatarme hongerende bevolking van een groot aantal onderontwikkelde landen. Je zult ze niet ontdekken bij de lokale slagerij tot in de puntjes bereid en uitgestald, klaar om te eten. Er zijn echter, betreffende sprinkhanen eten, een aantal manieren die de voorkeur genieten. De beste van deze methodes is die van de oude Egyptenaren. De oude Egyptenaren bejubelden de komst van de sprinkhanen. Ze waren er als de kippen bij om de schepsels te verzamelen en de bijkans eindeloze stroom in gezouten brak water te weken. Er wordt vaak gezegd dat de sprinkhaan idealiter gezouten gegeten moet worden. Om tegengas te geven aan bovenstaande opinie wordt het aan de Israëli’s toegeschreven dat de schepsels geroosterd worden aan het spit voor de bereiding van een waar festijn rijk aan eiwitten. Het is een verrukkelijke knabbel die net zo goed kan worden geschroeid, geroosterd, geflambeerd of gekookt. Het is uitermate eenvoudig dit voedsel te bereiden en in crisis situaties kan het zeer wel het verschil betekenen tussen leven en dood.
De laatste jaren duiken in het Westen steeds meer restaurants op die insecten wel degelijk als delicatesse op de kaart hebben staan.

Het huidige vlees van koeien, varkens en kippen zal in de nabije toekomst steeds schaarser en daarmee duurder worden. Dit heeft o.a. te maken met de groeiende wereldbevolking. Met name de sterk groeiende middenklasse in China. China zal in de toekomst het meeste vlees op gaan kopen.
Eén van de alternatieven zal insectenvlees worden, rijk aan proteïnen, mineralen, vitamines en gezonde vetten. Milieuvriendelijker om te kweken en erg gezond. Zullen de sprinkhanen de wereldbevolking gaan redden?

Voor meer informatie over sprinkhanen eten, ga naar Nochey.