Bron: De Stentor, 8-12-2015

WAGENINGEN/DEVENTER – In plaats van in een kroket of frikandel kunnen studenten en personeel van de Wageningen Universiteit dinsdag hun tanden zetten in een meelwormburger. Dit is een van de vleesvervangende producten van het in Deventer gevestigde bedrijf Nochey.

“Deze naam betekent No Chemicals. In onze producten zitten geen kunstmatige smaak-, kleur- en geurstoffen”, legt Nochey-eigenaar Frank Kamsteeg uit. Edith Polgar van de Wageningen Universiteit heeft stage bij hem gelopen. Als dankbetuiging – en vanzelfsprekend ook uit commerciële overwegingen – wilde Kamsteeg de andere studenten van de universiteit de kans bieden een insectenburger te proeven.

In de honderd burgers die dinsdag samen met frites en een broodje te koop zijn in de kantine van de universiteit zitten fijngemalen meelwormen. Elke burger bevat 12 à 13 procent wormen. In combinatie met een (biologisch) kruidenpakket lijkt de smaak volgens Kamsteeg wel wat op kip.

Nochey wil zijn assortiment op termijn uitbreiden met krekelproducten. Het aanbod varieert nu van allerhande snacks tot maaltijden en soepen.