Voor de meeste westerlingen schijnt het erg verontrustend te zijn dat grote aantallen mensen uit alle windstreken regelmatig, zelfs op een dagelijkse basis, insecten eten. Dit is over het algemeen niet omdat er zoveel smakelijke insecten zijn en het moeilijk is om aan geld te komen. In talrijke landen wordt een klein aantal insecten als een delicatesse beschouwd, maar in de meeste arme landen worden insecten gegeten uit pure noodzaak. Eetbare insecten kunnen overal gevonden worden, met uitzondering van de Noord- en de Zuidpool. Insecten eten heeft voor ons, westerlingen, alle kenmerken om het afstotend te maken, evenwel heb ik mensen ontmoet die zich inbeelden dat het net zo weerzinwekkend is om krab, garnalen en kreeft te eten. Uiteindelijk zijn het min of meer de insecten van de oceaan. Bovendien, vergelijkbaar met het eten van garnalen of kreeft, zijn insecten het hoofdbestanddeel of slechts een onderdeel van een gerecht. Als puntje bij paaltje komt worden zij net zo zeer als een delicatesse beschouwd als garnalen, krab of kreeft in het westen. Insecten worden Aziatische landen niet gegeten met rijst, aardappelen, op een boterham of met een saus. Insecten worden gebakken in een wok en net als patat geserveerd in een plastic bakje. Insecten worden ook niet gemengd tijdens de bereiding. Men koopt 50 gram van de ene en 50 gram van een andere soort en eet ze afzonderlijk.

Insecten zijn overvloedig aanwezig en ze hoeven niet te worden gehouden zoals melkvee. Het is ook een intrigerend feit dat vlees voor ongeveer 20% en sommige insecten tussen 65% en 80% uit eiwitten bestaan. Hoogst verbazend, is het niet? Vijftig gram insecten bevat meer eiwitten dan een half pond steak. Bovendien zijn ze nagenoeg cholesterolvrij. Ingeval u eetbare insecten in uw eetgewoontes dient in te passen, en u insecten eten moet kiezen in relatie tot het land waar u verblijft, zal ik hier een paar richtlijnen geven. In de wereld der insecten betekent geel “blijf ver weg van mij, ik ben schadelijk en ik smaak afschuwelijk.” Het is dus beter dit soort insecten niet te eten. De meeste insecten etende dieren blijven ook weg van harige insecten. Spinnen en huisvliegen zijn dus ook af te raden. Muggen zijn te klein evenals teken en talrijke andere insecten. Een aantal rupsen zijn eetbaar, een aantal niet, het is veiliger deze voor de experts te laten. De beste insecten om te proberen zijn termieten, larven en maden, sprinkhanen, krekels en een aantal gevleugelde nachtelijke insecten.

In Thailand zal de grote meerderheid, enkel bij gelegenheid, buitensporig veel insecten eten, alhoewel een aantal personen ze regelmatig eet. In het noord-oosten en het noord-westen eten sommige personen insecten misschien een keer per maand. In het midden, in Bangkok en in Pattaya, worden insecten in de stad bereid en zijn dus moeiteloos beschikbaar. In het zuiden en oosten worden ze vaak gegeten.

Verspreid over heel Thailand worden felle lampen gebruikt om insecten te vangen. Deze gezinnen zullen de gevangen insecten eten of ze aanbieden aan een handelaar.

De insecten die Nochey verwerkt in haar producten komen van een insectenkweker en niet uit het wild. De belangrijkste reden hiervoor is de traceerbaarheid van het voedsel dat de insecten te eten krijgen vanaf hun geboorte. Wij weten zeker dat hier geen pesticiden, hormonen en anti-biotica in zitten.
Voor meer informatie over insecten eten, ga naar Nochey.