Ons lichaam vereist grote hoeveelheden eiwitten (proteïnen) voor de productie en reconstructie van mager spierweefsel, gezond haar en stevige nagels. Proteïne is bovendien van vitaal belang voor een verscheidenheid aan lichaamsonderdelen, waaronder de gewrichten en de huid. Het moge duidelijk zijn, voor het verkrijgen van een stevig en gezond lichaam moet u elke dag eiwitten eten.

Visolie:- Het lijkt verstandig om alles dat “vettig” is de hoogste prioriteit te geven bij het bepalen of het ongezond is. Echter, de omega 3 onverzadigde vetten die gevonden worden in het olie-achtig weefsel van sommige vissen kunnen wonderen verrichten in uw lichaam. Vis zoals zalm zal, niet omdat het propvol zit met eiwitten, uw hart en geest gezond en jong houden bij een regelmatige nuttiging.

Kippenborsten:- Frituur ze niet in olie en paneer ze niet met bloem, dan zijn de kippenborsten het gezondst. Kippenborsten zijn een grote bron van eiwitten: 400 gram gebarbecuede kip levert meer dan 40 gram eiwitten met een kleine hoeveelheid calorieën en een gelimiteerde hoeveelheid vetten.

Mager kalkoen gehakt:- Het is een briljant substituut voor vetrijk gehakt vlees omdat het een enorme hoeveelheid eiwitten bevat. Meng het door de spaghetti saus of een aantal andere gerechten en niemand, enkel uw taille, zal het merken. 400 gram kalkoen gehakt levert ongeveer 26 gram eiwitten.

Bonen:- Bonen zijn een geweldige bron van eiwitten voor veganisten en personen die op doktersadvies de consumptie van vlees moeten beperken of daar volledig van moeten afzien. Bonen zitten ook bomvol vezels die helpen bij het onder controle houden van het gewicht en de reiniging van het lichaam. U kunt ze ingeblikt kopen, maar koop ze vers of gedroogd indien u uw zout consumptie dient te beperken.

Het wit van eieren:- Het wit van een groot ei levert 4 gram eiwitten en slechts 16 calorieën! Bovendien bevat het wit van een ei geen vetten. Probeer eens een extra groot ei te maken door het wit van een aantal eieren te mixen en daarmee een bijna vetvrije cheddar en groenten omelet te maken. Dat kun je echt een eiwit punch noemen. Gepocheerde eieren zijn een even grote bron van eiwitten en ze passen zeer goed in een strakker voedingspatroon. Het blijft echter zaak de verzadigde vetten in de eierdooier te vermijden.

Soja:- De eiwitten in soja zijn een ander geweldig alternatief voor degenen die proberen de consumptie van vlees te vermijden. Het wordt regelmatig voorgeschreven voor mensen die proberen hun cholesterol gehalte te verlagen omdat het vrij is van vetten die gevonden worden in vleesbronnen met een hoog eiwitgehalte.

Eiwit supplementen:- Natuurlijk is er momenteel ook een assortiment aan eiwit supplementen beschikbaar, waaronder eiwit poeders die aan milkshakes, smoothies en energierepen toegevoegd kunnen worden. Wees behoedzaam, deze producten kunnen grote hoeveelheden calorieën en vetten bevatten. Het geniet de voorkeur om in uw eiwitbehoeften te voorzien door natuurlijke voedingsproducten te eten die rijk zijn aan eiwitten en laag in calorieën en arm aan vetten. Deze zullen uw lichaam voorzien van alle voedingsstoffen die nodig zijn om nieuw en bestaand spierweefsel te maken en te herstellen na een serieuze inspanning zodat u verder kunt gaan met de activiteiten die u gezond en fit houden.

Insecten:- Insecten bevatten veel eiwitten (proteïne), vaak meer dan in traditioneel vlees. 400 gram sprinkhaan bevat 84 gram eiwitten of proteïnen. Daarnaast bevatten insecten veel vitaminen, mineralen en gezonde vetten. IIzer, calcium, thyroxine en selenium zijn in grote mate aanwezig in eetbare insecten. Vitamine A is specifiek aanwezig in sprinkhanen.

Voor meer informatie over eiwitten in insecten, ga naar Nochey.