Bron: BN DeStem, 08-05-2016

BERGEN OP ZOOM – Geef me het lekkerste dat je hebt”, zegt Wouter Simons, terwijl hij muntjes op de toonbank van Nochey legt. Dat zijn de bitterballen. Van meelwormen. „Je proeft er niks van”, zegt André de Goede van Nochey, die ook brownies van meelwormen en sprinkhanenburgers verkoopt. „Als je niet zegt wat er in zit, vinden mensen het lekker. We moeten ernaartoe dat het goed en gezond is om insecten te eten.”

http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.5994902.1462711653!/image/image.JPG_gen/derivatives/landscape_800_600/image-5994902.JPG

En wat vindt Simons ervan?„Het is absoluut lekker. Ik merk wel een verschil met de gewone bitterbal. Het is nootachtiger, wat aardser.” Om daar even later aan toe te voegen: „Eigenlijk vind ik hem zelfs lekkerder dan de gewone bitterbal!”

De eerste, zonovergoten editie van het foodtruckfestival Foodstoet trok afgelopen weekend maar liefst 18.000 bezoekers naar het Anton van Duinkerkenpark in Bergen op Zoom. Jong en oud loopt door het park, waar zo’n dertig foodtrucks in een rondje zijn opgesteld, of smikkelt een van de vele gerechten op aan een van de vele picknicktafels. Veelal met een biertje in de hand. „Zonder bier red je het niet met deze hitte”, zegt Jörgen van Tol.